Antalyadaki suç örgütüne yönelik operasyon

Antalyadaki suç örgütüne yönelik operasyon -Aralarında mübaşir ve avukatlarında bulunduğu suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 1 avukatın daha gözaltına alındığı öğrenildi -Örgüt üyesi 11 kişi sorgularının ardından adliyeye


ANTALYA (A.A) - Antalyada aralarında mübaşir ve avukatlarında bulunduğu suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 1 avukatın daha gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki 11 kişi adliyeye sevk edildi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından bir suç örgütüne yönelik Nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında Antalya Barosu avukatlarından İ.K. da gözaltına alındı. Gözaltındaki sorguları tamamlanan örgüt lideri R.E. ile eşi Y.E, Antalya Barosunda görevli avukatlar M.E.K, M.S. ve İ.K. Antalya Adliyesinde görevli mübaşirler E.K. ve C.Ö. ile örgüt üyesi M.D, T.K, M.Ö. ve V.Ş.Ö. adliyeye sevk edildi.
     Zanlıların Adliyedeki davalarınızı çözeriz, Danıştay ve Yargıtaydaki işlerinizi çözeriz, işe yerleştiririz gibi vaatlerde 15 kişiyi dolandırdıkları öne sürüldü. Örgütün belirlediği bazı devlet memurlarıyla ilgili sahte atama kağıtları hazırladıkları ve Bu atamanızı durdururuz diyerek de dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi. Gözaltındaki mübaşirlerin ise para karşılığında verilmemesi gereken bazı dosyaların fotokopilerini örgüt üyelerine verdiği öne sürüldü.
     Antalyada Nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet iddiasıyla bir suç örgütüne yönelik önceki gün operasyon düzenlenmiş ve 12 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki mübaşir A.B. ve örgüt üyesi olduğu ileri sürülen G.Y. polisteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 kılıç, balta, 3 tabanca, jummer cihazı, telsiz, kelepçe ve kaşeler ele geçirilmişti.
     (SE-TNC)
<< Önceki Haber Antalyadaki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER