Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -300e yakın proje geliştirdik. Bütçesi en az 1 milyon lira olan 41 proje hayata geçirdik


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, görev süresince 300e yakın proje geliştirdiklerini, bütçesi en az 1 milyon lira olan 41 proje hayata geçirdiklerini söyledi.
     Akaydın, Konyaaltı Sanayici ve Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KONYSİAD) toplantısına katılarak, 3 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmaları anlattı.
     Yönetime geldiklerinde ilk olarak belediyenin gelir gider dengesini oluşturduklarını belirten Akaydın, 3 yılda önemli miktarda borç ödedik. Antalyanın siluetini bozmayacak yap-işlet-devret modeliyle önemli yatırımlar yaptık. 300e yakın proje geliştirdik. Bütçesi en az 1 milyon lira olan 41 proje hayata geçirdik. Bu projelerden en önemlisi bütçesi 98 milyon lira olan Hurma Atıksu Tesisidir. Tesisin kapasitesini 500 bin eşdeğer nüfustan 1 milyon 400 bine çıkarttık. Konyaaltı bölgesinin koku sorununu ortadan kaldırdık dedi.
     Antalyanın şehir içindeki cazibe merkezlerinin sayısını arttırmak için yine Konyaaltında yap-işlet-devret modeliyle Akvaryum Projesi gerçekleştirdiklerini anlatan Akaydın, Bu projenin temelini 29 Kasım 2011de attık. Yakın zamanda hizmete açacağız. Antalya Yat Limanı, Kaleiçi ve müzeden sonra yeni bir cazibe merkezi kazanacak. Böylelikle Antalyayı ziyaret eden turistlerin şehir merkezine inmesini sağlayacağız. Bu sayede esnafın yüzü gülecek. Dev akvaryum çocuklara da önemli bir kültür hizmeti olacak diye konuştu.
     Akaydın, yapılacak projelerde belediye olarak elini uzatana ellerini uzatmaya hazır olduklarını kaydederek, şunları söyledi:
     Antalyada stadyuma karşı değilim. 15 bin kişilik stadyum yapmak istedim, ama bana yer göstermediler. Antalyasporun bu yıl maçlarını Akdeniz Üniversitesinin stadyumunda oynaması için güney kapısının yolunu açacağız. Maçların burada oynanması gerektiğini 2.5 yıl önce söyledim.
     Batı çevreyolunda ise halk yanıltılıyor. Bu yolun açılması için en çok çalışanlardan biri benim. Hükümet, Karadeniz Sahil Yolunu kamulaştırma yaparak tamamladı. Neden bu bölgede yapmıyor- Çevreyolunun yapıldığı alanlarda imar uygulaması isteniyor. Çevreyolunun olduğu alanlarda bina bulunmaz. İleride çok ciddi trafik kazaları olabilir. Bu yolun en kısa zamanda yapılması için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yaptık.
     Akaydın, vergi rekortmeni olan KONYSİAD üyelerine plaket verdi, derneğin yeni üyelerine de rozet taktı. KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan da Akaydına katılımından dolayı plaket verdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER