Antalya İl Genel Meclisi Kasım ayı

Antalya İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları başladı


ANTALYA (A.A) - Antalya İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılara, Meclis Başkanı Cavit Arı başkanlığında başladı.
     Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Arı, Anayasanın 127. maddesine göre Türkiyedeki mevcut 3 yerel yönetimden birisinin özel idareler olduğunu söyledi.
     İl Özel İdaresinin Osmanlı döneminden bu yana idari sistemin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Arı, Özel İdareler 148 yıldır Türk idare sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. İl Genel Meclislerinin kararları doğrultusunda tarihsel birikimiyle, deneyimli kadrolarıyla illerin eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, tarım, gençlik ve spor, kültür ve turizm, sosyal hizmetler alanlarında çok düşük bir bütçeye rağmen önemli hizmetler vermiştir. Ülkemizin en ücra köşelerindeki köylere en zor şartlarda yerel hizmetler götürmüşlerdir dedi.
     Demokrasinin en yalın şekilde yaşandığı birikimin yok edilmemesi gerektiğini kaydeden Arı, özel idarelerin kapatılmasına ve il genel meclislerin kaldırılmasına karşı olduğunu söyledi.
     Daha sonra İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda devam eden toplantının açılışında konuşan Arı, 2013 yılı bütçesinin Antalyaya hayırlı olmasını diledi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya İl Genel Meclisi Kasım ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER