Sağlık alanında çektiği fotoğrafla, birinci oldu

Sağlık alanında çektiği fotoğrafla, birinci oldu -Erzurum BEAHta görevli Uzman Dr. Serhat Karaman, 7. Avrupa ile 8. Ulusal Acil Tıp Kongresi etkinlikleri kapsamında fotoğraf dalında ödül kazandı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) görevli Uzman Dr. Serhat Karaman, 7. Avrupa ile 8. Ulusal Acil Tıp Kongresi etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada, çektiği fotoğrafla birinci oldu.
     BEAHtan yapılan yazılı açıklamada, Antalyada Ekim ayı içerisinde düzenlenen 7. Avrupa ile 8. Ulusal Acil Tıp Kongresine 65 ülkeden yaklaşık bin 500 uzmanın katıldığı ifade edildi.
     Kongrede, konferansların yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenlendiği anımsatılan açıklamada, BEAH acil tıp uzmanlarından Dr. Serhat Karamanın, acil tıp uzmanları arasında düzenlenen kısa film ve fotoğraf yarışmasına katıldığı ifade edildi.
     Dr. Karamanın, yarışmaya 5 dakikalık acil servisi anlatan kısa film ve bir süre önce Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasında kullanılan iğneyi yanlışlıkla kendine batırması sonucu hayatını kaybeden Dr. Mustafa Bilgiç anısına çektiği arazide kuru otlar üzerinde bir steteskop fotoğrafıyla katıldığı belirtildi.
     İlk kez düzenlenen yarışmada Karamanın fotoğraf dalında birinci, kısa filmde ise ikinci olduğu ifade edildi.
     Dr. Serhat Karaman, deklanşöre bir dokunuşun zamanı durdurmak olduğunu belirterek, fotoğrafçılığın saliselik bir anı sonsuza aktarma sanatı olduğunu vurguladı.Bazı fotoğraf ve görüntülerin dünyada iz bıraktığını anımsatan Karaman, şunları kaydetti:
     Bizim de görev alanımız olan acil servislerde yaşadığımız, gördüğümüz ve birebir tanık olduğumuz pek çok olay, obje, vaka sosyal yaşamımızda da mesleki yaşamımızda da muhakkak bir iz bırakıyor. Böylesine güzel bir yarışmaya her iki dalda da farklı eser ve çalışmalarla katılıp iki ödül birden almak gerçekten de benim adıma sevindirici bir olay oldu.
     Türkiyenin acil tıp uzmanlığı konusunda Avrupanın en başta gelen ülkelerinden biri olduğunu dile getiren Karaman, acil servislerde yaşanan en önemli sorunun vatandaşların en ufak bir sağlık probleminde dahi acil servisleri tercih etmeleri olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sağlık alanında çektiği fotoğrafla, birinci oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER