ANTDOBdan Nurdan Aydın, Donizetti müzik ödüllerine

ANTDOBdan Nurdan Aydın, Donizetti müzik ödüllerine aday gösterildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Nurdan Aydın, Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödüllerine aday gösterildi.
     ANTDOBtan yapılan açıklamaya göre, Antalya Operasının solist sanatçılarından Nurdan Aydının Andante Dergisi 4.Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödülleri yarışmasına aday gösterildiği bildirildi.
     Bugüne kadar birçok eserde baş rolde sahne almasının yanı sıra başarılı performansıyla da Nurdan Aydının dikkat çeken bir isim olduğu belirtilen açıklamada, Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödülleri adıyla gerçekleşecek törende soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın, değişik dillerde sunabildiği düzgün artikülasyon ve sahne egemenliğiyle dikkati çekmesi, Rusalka operasındaki başarısını, solist olarak görev yaptığı ANTDOBda baş rollerini söylediği Lucia di Lammermoor, Figaronun Düğünü ve La Traviata operalarında da göstermiş olması nedeniyle aday gösterildiği ifade edildi.
     Andante Dergisi 4. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Yılın Opera Solisti dalında Nurdan Aydın ile aday gösterilen diğer solistler ise Pervin Çakar ve İzmir Operasından Birgül Su Ariç olduğu belirtildi. Donizetti Ödülleri Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde ve KÜSAVın desteğiyle, mayıs ayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
     Klasik müzik alanındaki en kapsamlı ödül organizasyonu olan gecede, bu yıl 24 ayrı kategoride ödül dağıtılacak. Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödülleri Aday Seçici Kurul üyeleri, Andante dergisi yazarları arasında yer alan Serhan Bali, Şefik Kahramankaptan, Ahu Ünalp, Ayşe Öktem ve Aydın Bükeden oluşuyor.
     Andante dergisi okurları da Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödüllerinde oy kullanabilecek. Halk oylamasının da etkili olacağı sonuçlar için oylama www.donizettiodulleri.com internet adresinden yapılabilecek.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ANTDOBdan Nurdan Aydın, Donizetti müzik ödüllerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER