Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü

Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü -Vali Erdal Ata: Şehrimiz, hiç şüphe yok ki bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyasını layıkıyla taşıyacaktır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantepin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyasını layıkıyla taşıyacağını belirtti.
     Vali Ata, Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. TBMMnin, Kuvay-i Milliye ateşine kıvılcım olan Antep Savunması nedeniyle 8 Şubat 1921 tarihinde Antepi Gazi unvanıyla ödüllendirdiğini hatırlatan Ata, bu şekilde şehrin tarih önünde anlamlı ve onurlu bir övgüye layık görüldüğünü belirtti.
     Ata, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Her aşaması kahramanlıklarla dolu bu savaş içinde, Antep savunması, bağımsızlık uğrunda kadın erkek, genç yaşlı demeden, düşmana tek yürek ve inanç birliğiyle direnerek, şanlı bir destan yazan halkın, Anadoluda başlattığı bir kıvılcımdır. 92 yıldan beri Gazi unvanını şerefle taşıyan Gaziantepliler, Mustafa Kemal Atatürkün Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz sözünü rehber edinerek, geçmişten günümüze her konuda Anadoluya örnek olmuştur. Şehrimiz, hiç şüphe yok ki bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Gazilik unvanı ve İstiklal Madalyasını layıkıyla taşıyacaktır.
     Gazianteplilerin cumhuriyete, milli ve manevi değerlere bağlı kalarak, kalkınma yarışında azimkar bir gayretle çalışmaya devam edeceklerine inandığını ifade eden Ata, şunları kaydetti:
     Gazianteplilerin birlik ve beraberlik içinde ülkemizin kalkınma ve gelişme yolculuğunda, her zaman en önde yürüyeceklerine olan inanıyorum. Şehrimizin Gazi unvanıyla ödüllendirişinin 92nci yıl dönümü kutlarken, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle, tüm gazilerimizi minnetle anıyorum.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER