Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü

Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü -MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: -Gazianteplilerin düşmana kahramanlık timsali direnişi işgal yıllarında millette hürriyet ve bağımsızlık ışığı oldu


GAZİANTEP (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın,
     Yalçın, Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Antep direnişinin önemli simaları arasında yer alan Karayılanın Antep Savunması dendiği zaman ilk akla gelen isimlerden biri olduğunu belirtti.
     Karayılanın şehit düşünceye kadar Fransız birliklerine öldürücü darbeler vurduğunu aktaran Yalçın, Gazianteplilerin düşmana kahramanlık timsali direnişi işgal yıllarında millette hürriyet ve bağımsızlık ışığı oldu ifadelerini kullandı.
     Yalçın, mesajında şunları kaydetti:
     Antepliler, dört yandan kuşatılmış oldukları halde 11 ay Fransız kuvvetlerine kahramanca karşı koymuş, fakat şehri teslim etmeye mecbur kalmıştır. Sonunda Fransızlar 8 Şubat 1921de Antepi ele geçirmiştir. Aynı gün, Gaziantep halkının çoluk çocuk genç ihtiyar sırt sırta vererek, varıyla yoğuyla ortaya koyduğu insanüstü mukavemeti taçlandırmak için TBMM tarafından şehre Gazilik unvanı verilmiştir. Nihayet, güneyde Türk birliklerine yenilerek barışa yönelen Fransızlar, 20 Ekim 1921de Gaziantepi terk etmiştir.
     Yalçın, bu vesileyle şehit ve gazileri şükran ve minnetle andığını ve Gazianteplilerin bu onurlu gününü yürekten kutladığını belirtti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER