Antibiyotik kullanımı uyarısı

Antibiyotik kullanımı uyarısı -Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü hekimi Uzm. Dr. Sonay Gökoğlu: "Antibiyotikler her enfeksiyonda kullanılmaya uygun ilaçlar değildir"


KAYSERİ (A.A) - Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü hekimi Uzm. Dr. Sonay Gökoğlu, antibiyotiklerin her enfeksiyonda kullanılmaya ungul ilaçlar olmadığını belirtti.
     Gökoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gereksiz antibiyotik alımına karşı dikkatli olmanın ve özellikle virüslerin neden olduğu enfeksiyonlarda bu ilaçları kullanmamnın büyük önem taşıdığını ifade etti.
     Bir çok hastalığın tedavisinde önemli bir yere sahip olan antibiyotikler doktor kontrolünde kullanılmadığında, özellikle çocukların vücudunda oluşan bakterilere direnç kazandırdığına işaret eden Gökoğlu, şunları kaydetti:
     "Antibiyotikler her enfeksiyonda kullanılmaya uygun ilaçlar değildir. Çünkü antibiyotiklerin uygun olmayan şekilde alınması, dirençli bakterilerin hızla yaygınlaşmasına neden olan sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Antibiyotiklerin en çok tüketildiği dönem olan çocuk yaş grubunda gereksiz kullanım, dirençli bakteri oranlarının yükselmesine neden olur. Antibiyotikler, özellikle virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar için uygun ilaçlar değildir. Antibiyotiğin doktor kontrolünde, uygun hastalıklar için belirlenen dozda ve sürede kullanılması hem çocukları hem de erişkinleri birçok hastalıktan korumaktadır."
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Antibiyotik kullanımı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER