Antik Karia Yürüyüş Yolu hayat bulacak

Antik Karia Yürüyüş Yolu hayat bulacak -MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş: -Bu yolu bitirdiğimizde Kültür ve Turizm Bakanlığına devredeceğiz. Böylece Türkiyede tescilli bir kültür ve yürüyüş yolu literatüre geçecek


MUĞLA (A.A) - Muğlada sürdürülebilir turizmin 12 aya yayılması için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından hazırlanan Karia Yürüyüş Yolu projesi hayata geçiyor.
     MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge turizminin yenilikçilik kapasitesinin artırılması amacıyla çevreye duyarlı bir proje hazırladıklarını, Karia Yürüyüş Yolunun dünyanın en güzel manzaralı en iyi yolu olduğunu düşündüklerini söyledi.
     Karia Yürüyüş Yolunun yurt içi ve yurt dışı fuarlarda tanıtılacağını belirten Karakuş, Bu yolu bitirdiğimizde Kültür ve Turizm Bakanlığına devredeceğiz. Böylece, Türkiyede tescilli bir kültür ve yürüyüş yolu literatüre geçecek. Yürüyüş yolu dendiğinde ilk akla gelen Muğla olacak dedi.
     Yolun toplam 800 kilometrelik bir alanı kapsadığını vurgulayan Karakuş, ilk yıllarda en az 25 bin kişinin bu yolda yürüyeceğini düşündüklerini kaydetti.
     Yolun geçtiği güzergahlarda bulunan Akyaka, Datça ve Bodrumdaki belediye başkanlarının projeye önemli destekler verdiğini dile getiren Karakuş, Karia Yürüyüş Yolunun marka haline geleceğini kaydetti.
     Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise global dünyada kentlerin ürettikleri projeler ile var olduğunu, alternatif projeler üreterek marka şehirler ortaya çıkarmanın önemli olduğunu belirtti.
     Yürüyüş rotalarının oluşturulması için yaklaşık 3 bin kilometre yol yürüdüklerine dikkati çeken rehber Altay Özcan ise Kullanılmayan, kapanmaya yüz tutmuş parkurları araştırdık. 250 kilometrelik parkur açtık. Yaklaşık 30 bin yönlendirme işareti konuldu. Proje MUTSO ile hayat buldu. Bu uzun yıllar devam edecek bir proje diye konuştu.
     Proje ile Karia isminin markalaşacağını anlatan Özcan, Karia bölgesinin kültürel, tarihi, doğal çeşitliliğin fazla olması ve ulaşılabilirlik noktasında bölgedeki hava alanlarına ve sosyal tesislerine yakın olmasının bölgeyi cazip kıldığını dile getirdi.
     Projedeki asıl hedefin turizmi 12 aya yaymak olduğunu vurgulayan Özcan, şunları söyledi:
     Bölgenin deniz ve plajları dışında köklü bir kültürü var. İnsanları bu köklü geçmiş konusunda bilinçlendireceğiz. Projenin tanıtımı konusunda Karia yolunun anlatıldığı ve fotoğraflarının yer aldığı Türkçe ve İngilizce iki kitap ile yürüyüş rotası üzerinde bulunan parkurların detaylı haritası kültür envanterine kazandırılacak.
     Öte yandan Karia Yürüyüş Yolunun Muğla kent merkezinde Saburhane Meydanında 3 Şubat Pazar günü yapılacak tören ile turizme açılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antik Karia Yürüyüş Yolu hayat bulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER