AOÇnin yapılaşmaya açıldığı iddiası

AOÇnin yapılaşmaya açıldığı iddiası -Aralarında CHPli milletvekillerinin de bulunduğu Ben Ankara platformu üyesi bir grup, Atatürk Orman Çiftliğinin yapılaşmaya açıldığı iddiasıyla protesto eylemi yaptı (Görüntülü)


ANKARA (A.A) - Aralarında CHPli milletvekillerinin de bulunduğu Ben Ankara platformu üyesi bir grup, Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) yapılaşmaya açıldığı iddiasıyla protesto eylemi yaptı.
     CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ile İzzet Çetinin destek verdiği Be Ankara platformu üyeleri, Kızılaydaki YKM binası önünde toplanarak, sloganlar eşliğinde Güvenparka yürüdü.
     Gruptakiler adına burada yapılan açıklamada, Atatürk tarafından 1925 yılında 20 bin dekar arazi üzerine kurulan AOÇnin, 1937de yine Atatürkün vasiyetiyle hazineye emanet edildiği belirtildi.
     Çiftlik arazisinin bir bölümünün 1950-83 yılları arasında çıkarılan kanunlarla çeşitli kuruluşlara devredildiği ifade edilen açıklamada, AOÇ arazilerinin kamu mülkiyetinden özel mülkiyete geçtiği ve Atatürkün emanetine ihanet edildiği savunuldu.
     AK Parti hükümetinin de çiftlik arazisi üzerine başbakanlık binası yapmaya hazırlandığı öne sürülen açıklamada, bu durum eleştirildi.
     Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin de Batıda şehirlerdeki yeşil alanların korunduğunu, Türkiyede ise bu alanların ranta kurban edildiğini söyledi.
     Tekin, hükümetin kentsel dönüşüm uygulamalarına da tepki gösterdi.
     Gruptakiler daha sonra, AOÇnin geçmişini ve bugününü gösteren fotoğrafların bulunduğu Konur Sokaktaki sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber AOÇnin yapılaşmaya açıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER