Araklıda yapılacak katı atık depolama tesisi

Araklıda yapılacak katı atık depolama tesisi


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcıkın, Araklıda yapılacak katı atık depolama tesisine tepki gösteren yöre halkının, aralarında belirleyecekleri kişilerle görüşerek sorunu masaya yatıracağını ifade ettiği bildirildi.
     Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Araklı ilçesinde Orman İşletmesine ait 171 bin metrekarelik alanın, 2004 yılında 49 yıllığına tahsisinin yapıldığı belirtildi.
     Söz konusu alanın katı atık depolama tesisi yapılmak üzere çevre düzeni planına işlendiği ve ÇED olumlu raporu alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Daha sonra bu alan için Araklı Belediyesi, Trabzon İdare Mahkemesine başvurarak çöp depolama tesisinin yapılmasının iptalini talep etmiş, İdare Mahkemesinin 10 Haziran 2010 tarihli kararı ile bu talep reddedilmiştir. Yöre halkı bugün çöp depolama alanının yapılmaması yönündeki taleplerini Trabzon Valiliğine iletmek üzere organize bir şekilde Valiliğe gelmiş, Vali Recep Kızılcık ile görüşme talebinde bulunmuştur. Bu grup içerisinde bazıları taleplerini pankartla, bazıları da sözlü olarak ifade etmiş, Vali Kızılcık, grupla görüşerek aralarında birkaç kişiyi sözcü tayin etmelerini ve bu tayin edilen kişiler ile her an görüşebileceğini, sorunu masaya yatıracağını ifade etmiştir. Bunun üzerine grup, Valilik önünden olaysız şekilde ayrılmıştır.
     (AK-MK)
<< Önceki Haber Araklıda yapılacak katı atık depolama tesisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER