Ardahanda eğitim yatırımları

Ardahanda eğitim yatırımları -Ardahan Vali Yardımcısı Karasu: Milli Eğitim Bakanlığına sunduğumuz eğitim yatırımlarının tamamı ilk kez programa alındı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Vali Yardımcısı Murat Karasu, Milli Eğitim Bakanlığına sunduğumuz eğitim yatırımlarının tamamı ilk kez programa alındı dedi.
     Karasu, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı yatırım programı kapsamında temel eğitimde 9 yeni binanın yanı sıra 27 okulda bakım ve onarım işlerinin yapılacağını söyledi.
     Yatırım programının hazırlanmasında çok dikkatli bir çalışma yürütüldüğünü belirten Karasu, şöyle konuştu:
     Binaların depreme daha dayanıklılığı, ısı yalıtım özellikleri ve engelli öğrencilerin eğitime erişimini kolaylaştırılması gibi önemli noktalar üzerinde duruldu. Geçmiş yıllara baktığımızda, okul yapımı 2 veya 3 ile sınırlı olmuştur. Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlunun girişimleri sonucu sayı 9a çıkartıldı. Bu konuda ciddi girişimler yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığına sunduğumuz eğitim yatırımlarının tamamı ilk kez programa alındı.
     Karasu, orta öğretim yatırımlarına da önem verdiklerini bunun için de kent merkezinde ve ilçelerde başlatılan çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
     Bazı çalışmaların ihale işlemlerinin başladığını ifade eden Karasu, şunları kaydetti:
     Ardahan merkezde engelli öğrenciler için eğitim uygulama okul ve iş eğitim merkezi, Göle ilçemizde 300 kişilik pansiyon binası ve 24 derslikli imam hatip lisesi, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, kapalı spor salonu ve Çıldır ilçemizde 200 öğrenci kapasiteli orta öğretim pansiyonun yapılması bakanlık tarafından 2013 eğitim yılı programına alınmış ve ihale işlemlerine başlanmıştır.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ardahanda eğitim yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER