Ardahanda İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ardahanda İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Vali Azizoğlu: "Bundan sonra Ardahan özellikle ulaşım ve altyapı açasından önemli bir il konumuna gelecektir"


ARDAHAN (A.A) - Ardahan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı.
     Vali Azizoğlu, tarihi Ardahan Kongre binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tarihi mekanda ilk kez toplandıklarını belirtti. Kongre binasının önemine değinen Azizoğlu, şöyle konuştu:
     "Çünkü bu içinde bulunduğumuz asırlık bina geçmişte tarihimizin önemli olaylarına ev sahipliği yapmıştır. İlk gerçek ve organizeli kongre bu binada yapılıyor. Cenubi Garbi Kafkas Hükümetinin kongresi burada yapılıyor, yani bir ve ikinci Ardahan kongreleri. Bu nedenle bugün bu toplantımızı burada yapmayı uygun gördük. Bu mekan artık bu tür etkinliklere ev sahipliği yapacaktır" dedi.
     Ardahanda bu yıl inşaat, ulaşım ve altyapı açısından büyük hizmetlere imza atılacağını ifade eden Azizoğlu, şöyle devam etti:
     "Yıllardır beklenen doğalgaz ile ilgili kısa süre içinde çalışma yapılacak. Karayolları tüm bölgemizde bölünmüş yol çalışmaları başlatmış durumda. Bu hizmetlerinin çoğunun 2013 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Bundan sonra Ardahan özellikle ulaşım ve altyapı açasından önemli bir il konumuna gelecektir."
     Merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarına ait toplam 286 projenin olduğunu ifade eden Azizoğlu, Bunların 4ü bitti, 157sine devam ediliyor. 74üne henüz başlanamadı. İhale aşamasındaki olan proje sayımız 51 adettir diye konuştu.
     Uygulanan projelerin toplam tutarının yaklaşık 702 milyon 915 bin lira olduğunu vurgulayan Azizoğlu, Bu projeler için harcanan para 105 milyon 508 bin lira. 2012 yılında devredilen ve yeni eklenen projeler için ayrılan ödenek 77 milyon 570 bin lira. 2013nün ikinci dönemiyle 2013nün üçüncü dönemine kadar yapılan toplam harcamalar ise 7 milyon 992 bin lira olmuştur" ifadelerini kullandı.
     Azizoğlu, yapılan yatırımların son derece önemli olduğunu ifade ederek, herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER