Arguvanda İlköğretim Haftası kutlandı

Arguvanda İlköğretim Haftası kutlandı


MALATYA (A.A) - Arguvan ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
     İlçedeki halı sahada gerçekleştirilen törene, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Jandarma Komutanı Vahit Sağdıç, Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Emniyet Amiri Doğan Çelik, Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Öğrencilerin şiirler okuduğu törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Memi, ilköğretim davasının insan ve millet olma davası olduğunu söyledi.
     Bu davada bize düşen en temel görev, eğitimlerini üstlenmiş olduğumuz yavrularımızı geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetiştirmek diyen Memi, bu umudun insanın kendisine saygısını, ailesine sevgisini, milletine ve devletine olan inanç ve güvenini artırdığını belirterek, bu nedenle ilköğretim davasının önemli olduğunu vurguladı.
     Emekli öğretmen Hasan Yılmaz da öğrencilere seslenerek, Kaleminiz güçlü, yolunuz açık olsun. Okuyun geleceğiniz aydın, yolunuz açık olsun dedi.
     Kurtuluş Savaşı döneminde Türkiyenin içinde bulunduğu durumu hatırlatan Yılmaz, O dönemlerde her türlü hastalık yurdu sarmıştı. İlaç ve doktor yetersizdi. Çağın gerisinde kalan ulusumuz yokluk içinde yaşam savaşı veriyordu. Bu günlerde şükür teknolojiyle boğuşuyoruz. Başta tıp ve eğitimde olmak üzere ülkemiz hızla ilerlemektedir. Bu gelişmemizin, ilerlememizin sebebi eğitimden geçmektedir. Onun için diyorum ki okuyun, çok okuyun diye konuştu.
     Konuşmaların ardından öğrenciler, protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Arguvan Belediyesi tarafından çocuklara çikolata dağıtıldı.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Arguvanda İlköğretim Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER