Arguvandaki Aile Öğretmenliği projesi

Arguvandaki Aile Öğretmenliği projesi -İki yıldır uygulanan projeyle ilçede eğitim gören bin 2 öğrencinin ailesiyle görüşüldü


MALATYA (A.A) - Arguvan İlçesinde iki yıl önce başlatılan Aile Öğretmenliği projesiyle bin 2 öğrencinin ailesiyle görüşüldü.
     Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Aile Öğretmenliği projesiyle ilgili AA muhabirine bilgi verdi. İlçede iki yıldır uygulanan proje kapsamında, bin 2 öğrencinin ailesine ziyarette bulunulduğunu kaydeden Oktay, 18i idareci, 102 öğretmenin öğrencilerin evlerine gittiğini anlattı.
     Bu görüşmelerde ailelerle öğrenciler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu, ayrıca öğrencinin yaşadığı yerlerin gözlemlendiğini ifade eden Oktay, bin 97 öğrencinin ailesinin ziyaret edilmesinin hedeflendiğini ve bunun yüzde 92,44ünün gerçekleştiğini söyledi.
     Projeyle sadece ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan öğrencilerin değil, kent merkezi ve diğer illerden ilçeye gelen öğrencilerin de ziyaret edildiğini hatırlatan Oktay, Bu ziyaretlerle okul-aile yakınlaşması sağlandı, öğrencilerin davranışlarında gözle görülür şekilde olgunlaşma izlendi. Öğrencilerin başarı düzeyleri de yükseldi. Öğrencilerin akademik başarısını etkileyen sorunların çözüm yollarının bulunması, okula devam etme oranının artması gibi olumlu sonuçlara ulaşıldı değerlendirmesinde bulundu.
     Oktay, yeni eğitim-öğretim döneminde de projeyi destekleyeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Arguvandaki Aile Öğretmenliği projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER