Armutlu Belediye Başkanı Birkan:

Armutlu Belediye Başkanı Birkan: -Yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı oteller ilçemize yapılacak


YALOVA (A.A) - Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı oteller ilçemize yapılacak dedi.
     Birkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 500 dönümlük arazinin turizm tahsisine çıkarılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Bu bölgeye termal suyu vereceklerini dile getiren Birkan, Yaklaşık 40 litre/saniye termal suyu çıkardık. Meclis kararlarımız alındı. Bir milyon 800 bin lira ihale bedeli ile ana boru ishale hattı yapılacak. Yıl sonu itibariyle bitirilecek. Buradaki amaç; 10 litre saniyesi Armutlu Belediyesinin kendi tesislerinde kullanmak üzere ayırıyoruz. Kalan 30 litre/saniyesini 15ini termal turizm alanına, 15 litresini de Armutludaki yapılacak otel ve pansiyonlara vereceğiz. Bu Armutlunun geleceği dedi.
     Turizm tahsisine çıkılacak yerdeki yapılacak çalışma hakkında da bilgi veren Birkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı oteller ilçemize yapılacak. Bu şu demek: Armutlu, Çınarcık, Esenköy, ikinci konut, yazlık olarak tabir edilen yerler. Otel problemi yaşıyoruz. Bu proje ile ilçemiz bu sıkıntıdan kurtulacak. Bu su ile yatırımcıları ilçemize çekeceğiz. Su ile ilçenin talihi yüzüne gülecek. Biz bütçemizi böyle Armutlunun geleceğine önemli etkiler yaratacak projelere harcıyoruz. Bu altyapılar hazırlandı.
     Birkan, çalışmayla ilçeye gelen turist sayında önemli bir artış yaşanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Armutlu Belediye Başkanı Birkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER