Artvinde depremler 5 sismometre ölçerle izleniyor

Artvinde depremler 5 sismometre ölçerle izleniyor


ARTVİN (A.A) - Karadeniz-Gürcistan açıklarında meydana gelen depremlerin, Artvinde toplam 5 adet sismometre ölçerle izlendiği bildirildi.
     Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Artvin merkezde 3, Borçkada 1, Yusufelinde 2 olmak üzere toplam 5 adet sismometre ölçerle izlenmekte olan depremlerden alınan verilerin, online olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına iletildiği belirtildi.
     Verilerin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi tarafından değerlendirilip kamuoyu ile paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Artvin merkezinde 1 adet Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi (ivme ölçer) ölçer bulunmaktadır. Bu cihaz ile elde edilen kayıtlar, depremle, her türlü yapıya gelen ve hasar yapabilen kuvvetleri ölçmek, buradan elde edilen verilerle deprem mühendisliği açısından depreme dayanıklı yapı yapma tekniklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. İlimiz Murgul, Hopa, Arhavi ve Borçka ilçeleri 4. derece, Artvin Merkez, Yusufeli, Ardanuç ve Şavşat ilçeleri ise 3. derece deprem bölgesindedir. Bunun yanı sıra Yusufeli ilçesinin Erzurum iline yakın Gümüşözü, Dağeteği ve Darıca köyleri ile Ardanuç ilçesinin Ardahan ve Erzurum iline yakın Zekeriya ve Ballı köyleri ise 2. derece deprem bölgesi sınırları içinde yer almaktadır.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvinde depremler 5 sismometre ölçerle izleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER