Artvinde madene karşı oturma eylemi

Artvinde madene karşı oturma eylemi


ARTVİN (A.A) - Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir grup, Cerattepe ve Genyada çıkarılması gündemde olan madene karşı oturma eylemi yaptı.
     Halitpaşa Meydanında toplanan grup, slogan atarak maden şirketinin Halkevi Caddesindeki bürosuna kadar yürüdü. Eyleme Artvin Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı ve Eğitim-Sen Artvin Şubesi başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler destek verdi.
     Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, burada yaptığı basın açıklamasında, maden şirketleri Artvini terk edene kadar haftada 3 gün maden şirketi ofisinin önünde oturma eylemi yapacaklarını belirterek, madene karşı verdikleri mücadelede sonuna kadar direneceklerini söyledi.
     Karahan, 20 yıldır Artvinde, Cerattepe ve Genyada madencilik yapılamayacağını, bunun bir cinayet olduğunu anlatmaya çalıştıklarını savunarak, şöyle konuştu:
     "6 Nisandaki mitingden sonra bugün yine meydanlardayız. Şehrin hemen üzerinden başlayan maden ruhsat alanının burada yaşayan 25 bin kişi için ölüm getireceğini söylüyoruz, dinlemiyorlar. 20 yıl boyunca hukuk diyoruz, adalet diyoruz, insan hakları diyoruz, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı diyoruz, anlamıyorlar. Yerli ve yabancı maden tekelleri büyük bir kar hırsıyla ülkemizin en önemli korunan alanlarından olan bu bölgeyi maden çukuruna çevirmekten vazgeçmiyor."
     Basın açıklamasının ardından gruptakiler, sırayla oturma eylemi yaptı.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde madene karşı oturma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER