Artvine yapılacak yatırımlar

Artvine yapılacak yatırımlar -Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu yıl il genelinde 555 milyon liralık yatırım yapacak


ARTVİN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu yıl Artvine yaklaşık 555 milyon liralık yatırım yapacak.
     Bakanlık verilerinden AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Artvinde, DSİ Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünce toplam 19 proje için yatırım yapılacak.
     Projelerden 9u DSİ, 4ü Orman Genel Müdürlüğü, 5i Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, biri ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.
     DSİye ait projelerin toplam yaklaşık maliyeti 542 milyon 628 bin lira olacak. Kurum, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik (HES) tesisi, Deriner Barajı Rekreasyon Sahası Çalışması, Deriner Barajı Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması projelerinin yanı sıra çeşitli ilçelerde dere ıslah çalışmaları ve taşkın koruma tesisleri yapacak.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait beş projede ise Milli Parklar ve tabiat alanlarının altyapı ve üst yapı çalışmalarının yenilenmesi ve festival alanlarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar yer alıyor. Projelerin yaklaşık maliyeti 4 milyon 100 bin lira olacak.
     Orman Genel Müdürlüğünün yaklaşık 8 milyon 300 bin lira maliyetli dört projesi, ağaçlandırma, fidan üretimi, toprak muhafaza tesisi ve bakımları ile yeni orman yolu çalışmaları olacak.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yaklaşık 150 bin lira maliyetle Arhavi, Borçka ve Murgul ilçelerine otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kuracak.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Artvine yapılacak yatırımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER