Artvin Belediye Başkanı Özgün:

Artvin Belediye Başkanı Özgün: Benim için Artvinde aktif siyaset hayatı noktalanmıştır


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Benim için Artvinde aktif siyaset hayatı noktalanmıştır dedi.
     Özgün, düzenlediği basın toplantısında, Artvinde 14 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve 15inci yılını tamamlayacağını belirterek, önümüzdeki seçimlerde Artvin siyasetinde başka yerlere, başka düşüncelerle aday olmayı düşünmediğini söyledi.
     Artvin halkının kendisini belediye başkanı olarak hatırlamasını istediğini ifade eden Özgün, siyaset hayatında Artvine zarar verecek hiçbir kavganın içinde olmadığını dile getirdi.
     Siyasetin, farklı fikirlerin yarıştırılması ve toplumun sorunlarını çözme sanatı olduğunu kaydeden Özgün, şunları söyledi:
     Belediye başkanı adayı olmaya 1999 yılında karar verdim. Sonra uygun görüldü ve devam ettim. Bugün de karar verdim ve kararım kesindir. Artvinde aktif siyasette bulunmayacağım. Partim içerisinde yeni adayların artık ortaya çıkıp çalışma yapması gerekiyor. Bunu bir yıl önceden açıklamamın sebebi de yeni adayların, yeni heyecanların önünü açmaktır. Bu arkadaşlarımız bir yıl içerisinde aday olmanın gereklerini yerine getirip aday olmalıdır. O fırsatı vermek lazım. Yani gençlere haksızlık etmemek gerekiyor. Şunu da söylemek istiyorum, ben aday olmayacağım diye kimse heveslenmesin, Artvinde, benim koltuğuma sosyal demokrat bir belediye başkanı oturacak. Bunun mücadelesini son dakikaya kadar vermeye devam edeceğim.
     Özgün, hayatının en iyi 15 yılını Artvine hizmet etmeye adadığını belirterek, Belediye başkalığında 15 yılı geride bırakacağım ama benim de çocuklarım ve ailem var. Onlara vakit ayıramadım. Çocuklarımın bana ihtiyaç duyduğu dönemlerinde onlardan ayrı kaldım. Hiçbir değer, aile bütünlüğünü bozmaya değmez dedi.
     Siyasetin yaşam biçimi olduğunu ifade eden Özgün, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Ankarada Cumhuriyet Halk Partisinin siyasetinde ciddi olarak olacağım. Hayatta olduğum sürece siyasetle uğraşacağım. Öyle isteyince siyaset bırakılamıyor. İlla belediye başkanı olarak siyaset yapılmaz. Sadece Artvin siyasetini noktalıyorum. Milletvekili adayı da olmayacağım, hiçbir yere aday olmayacağım. Ankara merkezli, Artvin halkına hizmet etmeye devam edeceğim. Karadeniz turizmini, Artvin turizmini tanıtmak amacıyla Ankarada bir turizm bürosu açmayı düşünüyorum.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Belediye Başkanı Özgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER