Artvin Valisi Kalkan, KÖYDES projelerini yerinde

Artvin Valisi Kalkan, KÖYDES projelerini yerinde inceledi


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, merkeze bağlı köylerde KÖYDES projesi kapsamında yapılan yol ve sanat yapılarını yerinde inceledi.
     Vali Kalkan, KÖYDESden sorumlu Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Recep Coşkun, Yatırım ve İnşaat Şube Müdürü Sebahattin Bilgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği inşaat mühendisi Yasin Gürbüz ve Köylere Hizmet Götürme Birliği inşaat teknikeri Neslihan Kızıltaş ile Dikmenli-Hızarlı-Derinköy-Ağıllar-Okumuşlar grup köy yolunda yürütülen çalışmaları inceledi.
     İlk incelemesini Dikmenli köy yolunda yapan Vali Kalkan, köy muhtarı Vasıf Gören ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Ardından Hızarlı köyüne giden Kalkanı, köy muhtarı Osman Akdaş ile köylüler karşıladı.
     KÖYDES projesinin adeta köylünün yüzünü güldürdüğünü belirten muhtar Akdaş, Köyümüzün yollarının genişletme ve altyapı çalışmaları aralıksız yapılarak yolumuz konforlu hale getirildi. Köylüler olarak devletimizin bizlere verdiği hizmetlerden dolayı son derece memnunuz dedi.
     Akdaş ile 66 yaşındaki annesi Binnaz Akdaş, yapımı tamamlanamayan köy konağının bitirilmesi için Vali Kalkandan yardım istedi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcıya, köy konağının tamamlanması için İl Özel İdaresi kaynaklarından malzeme yardımı yapılması talimatını veren Vali Kalkan, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen 3 personelin de burada çalıştırılarak köy konağının bir an önce bitirilmesini istedi.
     KÖYDES projesi kapsamında yapılan yol ve sanat yapıları çalışmalarını inceleyen Vali Kalkan, Derinköy köyüne giderek köylülerin sorunlarını dinledi.
     Köylülerin, özellikle yağışlı havalarda çamurdan dolayı ulaşımın zor sağlandığı yollara mıcır malzemesi serilmesi isteğini yerine getireceğini kaydeden Vali Kalkan, daha sonra Ağıllar köyüne giderek KÖYDES projesi kapsamında Saygılı ve Uzunaligil mahallelerinde yapımı tamamlanan ve yaklaşık 40 bin liraya mal olan içme suyu tesisi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Yıllardır özlemini çektikleri içme suyuna kavuştukları için Vali Kalkana teşekkür eden köylüler, en büyük sorunlarının evlerinin yakınından geçen yüksek gerilim hatlarından dolayı duydukları rahatsızlık olduğunu dile getirdi.
     Son olarak Okumuşlar köyünü ziyaret eden Vali Kalkan, burada yapımı tamamlanan 596 metreküplük sanat yapısını inceledi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Valisi Kalkan, KÖYDES projelerini yerinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER