Asgari ücrete yapılması planlanan zam oranı

Asgari ücrete yapılması planlanan zam oranı -Tokatta TOKAD üyeleri, asgari ücrete yapılması düşünülen yüzde 3+3lük zammı protesto etti


TOKAT (A.A) - Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyeleri, asgari ücrete yapılması düşünülen yüzde 3+3lük zammı protesto etti.
     Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen dernek üyeleri adına açıklama yapan TOKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs, Türkiyede yaşayan 5,5 milyon asgari ücretlinin, kendisinden başka sadece bir kişiye daha baktığını düşünüldüğünde korkunç bir tablo karşı karşıya olunduğunun fark edileceğini söyledi.
     2013 bütçesinde asgari ücret için yapılacak artışın çoktan belirlemiş olduğunu ifade eden Örs, Hükümetin bütçeye koyduğu artış sadece yüzde 3+3 dedi.
     Öngörülen artışlarla asgari ücretin bin liraya ulaşmasının yıllar alacak gibi göründüğünü savunan Örs, Kimse yoksulları, asgari ücret köleliğinde hayatta kalmaya çalışan emekçi sınıfları kandırmasın. Bu şartlar altında Asgari Ücret Tespit Komisyonu diye topladıkları figüranların yaptıkları bir orta oyunundan başka bir şey değildir diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Asgari ücrete yapılması planlanan zam oranı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER