Aşırı yağışlardan kaynaklanan taşkınlara

Aşırı yağışlardan kaynaklanan taşkınlara karşı alınan önlemler


HATAY (A.A) - Hatayda geçen yıl ocak ayında yaşanan ve havaalanının sular altında kalmasına neden olan yağışların bölgeyi bu yıl da olumsuz etkilememesi için alınması gereken tedbirlerde gelinen son nokta masaya yatırıldı.
     Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan basın açıklamasına göre, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında DSİ 63. Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, bugüne kadar yapılan çalışmalar konuşuldu.
     Toplantıda, yapılan çalışmaların şunlar olduğu belirtildi:
     24 bin 500 metre olan kanalın 11 bin 500 kilometresi temizlendi, kalan bölümde çalışmalar devam ediyor. Küçük Asi ve Karasu kanallarında temizlere çalışmaları tamamlandı. Comba Kanalının 3,5 kilometresi temizlendi, temizleme çalışmaları devam ediyor. 23 bin 500 metre olan Muratpaşa Kanalının 15 bin 750 metrelik kısmında temizleme çalışmaları tamamlandı. Büyük Aside çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, ovadaki bentlerin büyük bir kısmı yıkıldı, kalan bentler en geç 15 Ekim tarihine kadar yıkılacak.
     Vali Lekesiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl ocak ayında Hatayın arzu edilmeyen bir taşkınla karşı karşıya kaldığını, gerek havaalanın, gerek çiftçilerin ve kentin zarar gördüğünü belirtti.
     Ovanın her yıl bir şekilde taşkınla karşı karşıya kaldığını ifade eden Lekesiz, geçen yıl 1 yılda yağan yağmurun 3te 2sinin 1,5-2 ayda yağdığını kaydetti.
     Lekesiz, geçen yıl yaşanan taşkının ardından bir daha bu şekilde bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Yücelen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Celal Daş, DSİ 63. Şube Müdürü Ali Şensöz, İl Yazı İşleri Müdürü Cemile Ezgeç, Hatay Havalimanı Meydan Müdürü Metin Keskinöz, Antakya Ziraat Odası Başkanı Abdulhay Denizli, ilçe sulama ve kooperatif birliklerinin başkanları ile diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Aşırı yağışlardan kaynaklanan taşkınlara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER