Asırlık kaplıca suyu sağlık turizmine kazandırılacak

Asırlık kaplıca suyu sağlık turizmine kazandırılacak -Bursanın Kestel ilçesine bağlı Babasultan köyünde asırlardır şifa için kullanılan kaplıcanın, sağlık turizmine kazandırılması için çalışma başlatılacağı bildirildi (Fotoğraf


BURSA (A.A) - Kestel ilçesine bağlı Babasultan köyünde asırlardır şifa için kullanılan kaplıcanın, sağlık turizmine kazandırılması için çalışma başlatılacağı bildirildi.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput, yazılı açıklamasında, Babasultan köyünde bulunan termal suyla ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını, mineral değerler açısından kaliteli olan suyun özellikle cilt, dolaşım, eklem gibi hastalıklara iyi geldiğini belirtti.
     Babasultandaki termal suyun aynı zamanda insan vücudunu gençleştiren özelliğe de sahip olduğunu anlatan Harput, şunları kaydetti:
     Bu su için yaptırdığımız incelemelerde, asırlar öncesinde kaplıca ve sağlık hizmetlerinde kullanıldığını görüyoruz. Valilik olarak bu suyu yeniden tahlile tabi tuttuk. İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Zeki Karagüllenin ekibi tarafından suyun tahliline ilişkin değerlendirmede, suyun mineral değerler itibariyle fevkalade kaliteli özellikle cilt hastalarına, dolaşım hastalıklarına, eklem gibi hastalıklara iyi geldiğini gördük.
     Harput, termal su tahlil sonuçlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Bursayı, 3 yıldan beri her tarafındaki sıcak suları değerlendirip ülkemizin en zengin termal şehri yapmak istiyoruz. Bu manada bugüne kadar şehir merkezindeki sıcak sulara ilave olarak, Babasultan köyündeki bu suyun da kısmen içerisine soğuk su katıldığı için ısı derecesi daha düşük. Biz bu su ile alakalı önümüzdeki günlerde özel bir sondaj yapmak ve kendi kaynağından daha sıcak suya eriştirmek suretiyle, bu suyu bu bölgede değerlendirmek adına bazı projeler yapmak üzere hazırlık yapıyoruz. Bu zenginlik bizim için bir hazinedir. Biz bu hazinenin değerlendirilmesi için her türlü çalışmayı yapacağız.
     Bölgede yeni kuyu açacaklarını belirten Harput, elde edilecek sıcak suyla, bölge ve Bursa insanına şifa dağıtan yeni hizmetleri vermeye devam edeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Asırlık kaplıca suyu sağlık turizmine kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER