ASMEK kursiyerlerine ilk yardım eğitimi veriliyor

ASMEK kursiyerlerine ilk yardım eğitimi veriliyor


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle ASMEKlerde eğitim gören kursiyerler için ilk yardım konusunda seminer düzenledi.
     Büyükşehir Belediyesi Antalya Meslek Edindirme Kurslarındaki (ASMEK) kursiyerler için Lara ve Çaybaşı şubelerinde, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi ilk yardım eğitmeni İlker Ayten tarafından ilk yardım konulu seminer gerçekleştirildi.
     Seminerde kanamalar, yaralanmalar, kırık-çıkıklar, zehirlenmeler gibi birçok konuda ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdi.
     Göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, hayvan ısırıkları, böcek sokmaları ve elektrik çarpması gibi birçok önemli konuda da ilk yardım müdahalelerini anlatan Ayten, Herhangi bir kazayla karşılaştığımızda ilk müdahaleyi yaparken öncelikle kendimizin, kazazedenin ve çevrenin güvenliği ön planda olmalıdır dedi.
     İlker Ayten, zamanında yapılan ilk yardımın hayat kurtardığına dikkat çekerek, bu nedenle ilk yardım bilgilerini doğru öğrenmenin önemli olduğunu kaydetti.
     Ayten, Karşılaştığımız kazalarda bilmediğimiz bir uygulamayı kesinlikle yapmamalıyız. Bildiğimiz uygulamayı da panik yapmadan gerçekleştirmek başarıyı arttıracaktır. Sonuç olarak, ilk yardımla ilgili yeterli bilgiye sahip olursak yardıma ihtiyacı olan insanlara faydamız olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ASMEK kursiyerlerine ilk yardım eğitimi veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER