Atakumda Kültür Merkezinin temeli atıldı

Atakumda Kültür Merkezinin temeli atıldı


SAMSUN (A.A) - Atakum Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesinde yaklaşık 20 dönümlük bir alanda yapımı sürdürülen Atakum Kültür ve Sanat Merkezinin temeli atıldı.
     Temel atma törenine, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsun Garnizon komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turhan Çakır, Genel Sekreter Kenan Şara, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP İlçe Başkanları, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar ve vatandaşlar katıldı.
     Atakum Belediye Başkanı Burma, açılışta yaptığı konuşmada, ilçelerini her alanda geliştirmeyi ve modernleştirmeyi amaçladıklarını, bunun için halkın da isteklerini göz önüne alarak çok sayıda proje üreterek, bir kısmını hizmete soktuklarını bazılarını ise önümüzdeki yıl içinde hizmete açacaklarını belirtti.
     Bu projelerin en önemlilerinden birisi de Atakumu kültür ve sanat alanında hak ettiği noktaya ve başarıya götürecek olan Atakum Kültür ve Sanat Merkezidir diyen Burma, şöyle devam etti:
     Kültürel etkinlik ve görsel sanat çalışmaları için 2 adet çok amaçlı salon, bale ve folklorik dans çalışmalarının yapılabileceği 1 salon, 600 kişilik büyük tiyatro salonu, fuaye ve sergi salonları, açık sergi alanı, kent sanat müzesi, kütüphane, drama ve oyunculuk-resim-diksiyon-fotoğraf ve video-seramik ve heykel, geleneksel sanatlar atölyeleri, internet kafe gibi pek çok özelliği bir arada barındıran ilçemizde sanatın ve kültürün kalbinin attığı bir yer olacaktır.
     Merkez bünyesinde kültür derneklerine yer tahsisi yapılacağını da sözlerine ekleyen Burma, 32 adet oda kültür derneklerinin kullanımına sunulacaktır. Vatandaşlarımız orada kendi folklorik değerlerini, güzelliklerini yaşayacak, geliştirecek ve yaşatacaklar, merkezin en üstünde bulunan restoranda ve toplantı salonunda ise Atakumluluk kimliği ile bir arada olma fırsatı bulacaklardır diye konuştu.
     CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, ise, Atakum Belediye Başkanımız kısıtlı imkanları ile büyük işler başarmıştır. Bunun herkes tarafından takdir edilmesi gerekmektedir. Atakum halkın nefes aldığı bir yerdir ve hep öyle kalacaktır dedi.
     Samsun Büyükşehir Başkan Vekili Turhan Çakır ise, Biz Büyükşehir olarak Atakumun gelişmesi için katkı veriyoruz ancak ilçe belediyesi de kendi yapması gerekenleri en üst seviyede yapmaktadır. Biz bununla gurur ve mutluluk duyuyoruz ifadelerini kullandı.
     CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan da konuşmasında şunları kaydetti:
     Biz Samsuna çakılan her çiviyi, buraya gelen her katma değeri alkışlarız, destekleriz. Atakum Kültür ve Sanat Merkezinin de inşaatının temel atma töreninde bulunmaktan gurur duyuyor ve destekliyoruz. Ancak burada bir nokta vardır ki es geçilmemelidir. CHPli belediyeler her türlü baskı karşısında kıt kanaat imkanları ile büyük ve değerli işler, eserler başarmaktadır.
     Grup Zemherinin konseri ile başlayan, konuşmalarla devam eden temel atma töreni protokolün ilk harcı döken butona basması ile sona erdi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Atakumda Kültür Merkezinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER