Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yılı

Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yılı -AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan, -Ankara, Atatürkün sine-i millete dönüş düşüncesinin gerçekleştiği ve doruğa ulaştığı mekandır. Dolayısıyla bir harekatın bedeni ve büyük bir fikrin se


ANKARA (A.A) - AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ankaranın milli mücadelenin merkezi olarak seçilmesi doğru ve isabetli bir karar olduğunu belirterek, kentin Atatürkün sine-i millete dönüş düşüncesini gerekleştirdiği yer olduğunu belirtti.
     Alparslan, Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, birinci dünya savaşının ardından Türkiyenin pek çok yerinin işgal altında olduğunu ve Ankaranın milli mücadelenin bedeni ve büyük bir fikrin sembolü olduğunu bildirdi.
     27 Aralık 1919 tarihinde Ankaraya gelen Mustafa Kemal ve Heyet-i Temsiliyenin Dikmen sırtlarında seymenlerin oyunları, dervişlerin ezan ve duaları, Ankara ve bölge halkının sevinç gösterileri karşılandığını anımsatan Alparslan, Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, saygıyla andığını ifade etti.
     Alparslan, mesajında şunları kaydetti:
     27 Aralık 1919dan sonra meydana gelen gelişmeler Ankaranın milli mücadelenin merkezi seçilmesindeki isabeti ortaya koymuştur. Artık Ankara, Atatürkün sine-i millete dönüş düşüncesinin gerçekleştiği ve doruğa ulaştığı mekandır. Dolayısıyla Ankara, bir harekatın bedeni ve büyük bir fikrin sembolüdür. Milli iradenin tecelligahı TBMMnin ev sahipliğini yapan önemli bir merkezdir.
     Hızla gelişerek dünyanın çağdaş başkentleri arasında yer alan Ankara, siyasi hayatın merkezi olarak modern Türkiyenin dünyaya bakan yüzüdür. Ankara, her geçen gün farklı yönleriyle bizim iftihar sebebimiz olmaktadır.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Atatürkün Ankaraya gelişinin 93. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER