Atatürkün Çankırıya gelişinin 87. yıl dönümü

Atatürkün Çankırıya gelişinin 87. yıl dönümü -Çankırı Belediye Başkanı Dinç: Belgelere göre şapka inkılabının fiilen başlangıç noktası Çankırıdır


ÇANKIRI (A.A) - Atatürkün Çankırıya gelişinin 87. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
     Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
     Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Vali Özcan, öğrencilerin, büyük önder Atatürkü temsil eden ve Ankaradan getirdikleri Türk bayrağını öperek teslim aldı. Daha sonra, Atatürkün Çankırılılara hitaben yaptığı konuşma okundu.
     Çankırı Belediye Başkan İrfan Dinç, törende yaptığı konuşmada, Atatürkün şapka inkılabını Çankırıda başlattığını savundu.
     Şapka inkılabının fiilen Çankırıda başladığını artık belgelerle kanıtlayabildiklerini anlatan Dinç, şunları kaydetti:
     Belgelere göre şapka inkılabının fiilen başlangıç noktası Çankırıdır. Esasında Mustafa Kemal Atatürkün şapka inkılabı gibi gerçek anlamda devrim niteliği taşıyan bir yeniliği, Türk milletine duyurmak için Çankırı-Kastamonu güzergahından başlatması bir tesadüf olamazdı. Çünkü, bu güzergahtan İstiklal Yolu geçmektedir. Burada Anadolu insanı Kurtuluş Savaşında vatanın müdafaası için çok büyük özverilerde bulunmuş ve cepheye sürekli lojistik sağlamıştır.
     Törenden sonra Vali Vahdettin Özcan başkanlığındaki heyet, Atatürkün Çankırıda geceyi geçirdiği ve şimdi Güzel Sanatlar Lisesi olarak kullanılan binadaki özel odayı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Atatürkün Çankırıya gelişinin 87. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER