Atatürkün Diyarbakıra gelişinin 75. yıl dönümü

Atatürkün Diyarbakıra gelişinin 75. yıl dönümü kutlandı


DİYARBAKIR (A.A) - Büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün Diyarbakıra gelişinin 75. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Diyarbakır Garında düzenlenen törende, Atatürkün Diyarbakıra trenle gelişi canlandırıldı. Trenden inen gaziler, Vali Mustafa Topraka ellerindeki Türk bayrağını takdim etti. Vali Toprak da öperek aldığı bayrağı öğrencilere verdi.
     Gar önündeki törende ise öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Vali Toprak, konuşma yaptı.
     Atatürkün, vefatından 1 yıl önce 15 Kasım 1937de Diyarbakıra geldiğini anlatan Vali Toprak, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakırda da halk tarafından büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandığını söyledi.
     Yıllar süren milli mücadele döneminde yüzlerce şehit verme pahasına atasını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkının cumhuriyet döneminde de aynı hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Toprak, şöyle konuştu:
     Ulu önder Atatürkün 75 yıl önce halkevinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır halkına 20 yıl sonra tekrar Diyarbakırda bulunuyorum. Dünyanın en güzel ve modern bir binası içinde, beşeriyetin medeni bir halkı huzurunda duyduğum zevk ve saadetin ne kadar büyük olduğunu kaydetmekle bahtiyarım diye seslenmiştir. Atamızın takdirlerine mazhar olan Diyarbakır halkı kendisine minnettardır, kendisine yürekten bağlıdır. Yüce atam, tarih boyunca barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin temsilcisi olmuş, içinden yüzlerce kültür, bilim ve devlet adamı yetiştirmiş bir şehir olarak çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmanın gereği ne ise Diyarbakır halkıyla omuz omuza vererek, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne ulaşmak için çizdiğin yolda emin adımlarla ilerliyoruz.
     Atatürkün Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur düsturu içerisinde azim ve gayretle çalıştıklarını vurgulayan Vali Toprak, İnsanımızı yüceltmek, adaleti sağlamak, mutlu ve huzurlu kalmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. Senin Diyarbakıra sevdan gibi bu şehir de sana sevdalıdır. Sayende çok iyi biliyoruz ki Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep birbirine sevdalıdır diye konuştu.
     Törene 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Gardaki törenin ardından geçen yıl Anıt Parka kadar yürüyüş yapan askerler bu kez araçlarla taşındı. Anıt Parktaki Atatürk Anıtına Vali Toprak ve Korgeneral Recepin çelenk koymasıyla tören sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Atatürkün Diyarbakıra gelişinin 75. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER