Atatürkün Kayseriye gelişinin 93. yıl dönümü

Atatürkün Kayseriye gelişinin 93. yıl dönümü


KAYSERİ (A.A) - Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube Başkanı İsmail Ulusoy Atatürkün Kayseriye gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kızılay Şube Başkanı Uzandaç, milletten gerekli desteği alan Mustafa Kemal Paşanın, bağımsızlık meşalesini il il dolaşarak yaktığını ve tüm dünyada ezilen milletlere örnek olmuş bir başarının kazanılmasını sağladığını ifade etti.
     Uzandaç, Kayseri Atatürkün en fazla ziyaret ettiği şehirlerden biridir. Heyet-i Temsiliye Reisi Mustafa Kemal Paşa ve heyet üyeleri 19 Aralık Cuma günü akşamı Kayseriye gelmişlerdir. Kayserililer hava soğuk ve karlı olmasına rağmen yaya, atlı, arabalı olmak üzere Çifte Kümbetler, Kumarlı ve Kayırhana kadar yolun iki tarafını doldurarak, milli kahramana layık bir şekilde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını karşılamışlardır şeklinde konuştu.
     ADD Başkanı Ulusoy da mesajında vatansever Kayseri halkının, Ulusal Kurtuluş Savaşını başından sonuna kadar desteklediğini belirtti.
     Ulusoy, Savaş süresince yurdun değişik yörelerinde görülen karşı ayaklanmalar, ne Kayseride ne de yakın çevresinde genellikle görülmemiştir. Kayserili, Ulusal Kurtuluş Savaşını her safhasında içtenlikle desteklemiş, özellikle Sakarya Meydan Muharebesinde, bıyıkları yeni terleyen liseli evlatlarını, ulusun bağımsızlığı yolunda feda etmekten çekinmemiştir dedi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Atatürkün Kayseriye gelişinin 93. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER