Atatürkün Mardine gelişinin 97. yıl dönümü

Atatürkün Mardine gelişinin 97. yıl dönümü kutlandı


MARDİN (A.A) - Atatürkün Mardine gelişinin 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Mardin Hükümet Konağı alanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasından sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Ozan Caddesinde devam edilen törende konuşan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mustafa Kemal Atatürkün, Paşa olduğum diyar diyerek sürekli sevgi ile yad ettiği Mardine ilk defa 13 Mart 1916 tarihinde geldiğini söyledi.
     Ayanoğlu, şunları söyledi:
     Kendisi Mardinde iken Paşalığa terfi etmiş ve bu güzel haberi burada almıştı. Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk, Mardinin içinde barındırdığı cevheri görmüş ve Mardin halkının, bütün demokrasi anlayışının dayandığı değerler olan katılım ve etkenlik ilkelerinin tarihten gelen kültürel ve medeni birikimleriyle potasında erittiği, yeniden yapılanma sürecine girmiş bir milletin yapısal mekanizmasını olumlu yönde etkileyen bir şehir olduğunu görmüştür. Farklılıkların bir arada ve barış içinde yaşamasının tamamen gerçek, sahici bir toplumsal canlılığı arz eden Mardin, büyük liderin buraya gelişini eşi emsali görülmemiş bir birlik ve bütünlük örneğini sergileyerek günlerce sokaklarda heyecanlı bir bekleyişle, sevgi tezahüratları arasında onu karşılamıştır. Büyük lider Mustafa Kemal bu sevgi karşısında duygulanarak halkın arasına karışıp herkesi ayrı ayrı selamlamıştır.
     Tören öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiir okuması ve halk eğitim merkezi halk oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu.
     Törene, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik / İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Atatürkün Mardine gelişinin 97. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER