Atatürk portresinden etkilendi, ahşap yakma sanatçısı

Atatürk portresinden etkilendi, ahşap yakma sanatçısı oldu -Sorgun ilçesinde yaşayan Fatih Saraç, hobi olarak başladığı ahşap yakma sanatı ile birbirinden farklı portrelere imza atıyor -Atatürk portresinden etkilenerek sanatı icr


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Sorgun ilçesinde yaşayan memur Fatih Saraç, hobi olarak başladığı ahşap yakma sanatı ile birbirinden farklı portrelere imza atıyor.
     Fatih Saraç (30), gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 yıl önce yüksek öğrenimini yaptığı Ankarada gezdiği bir sergide gördüğü ahşap yakma sanatı ile yapılan Atatürk portresinden etkilenerek, bu sanat dalı ile uğraşmaya başladığını söyledi.
     İlk denemesinin de Atatürk portresi olduğunu ifade eden Saraç, şunları anlattı:
     O günden beri bu sanatı geliştirmek için çalışmalar yapıyorum. Kimseden destek almıyorum. Çalışmalarımda, kavak ağacından yapılan kontrplak üzerine elektrikli ısı ayarlı ahşap yakma havyası kullanıyorum. Devlet memuru olduğum için ancak akşamları çalışabiliyorum. Bu nedenle çok fazla eser üretemiyorum. Şimdiye kadar yaklaşık 200 portreye imza attım. Portre üzerindeki çalışmalarda hatanın geri dönüşü olmuyor. Çok dikkat ve sabır istiyor. Yanlış yaptığınızda o çalışmaya baştan başlamak zorundasınız.
    
     -Sanatı sayesinde Erdoğan ve Çiçek ile tanıştı-
    
     Yaptığı eserler dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile tanışma fırsatı da bulduğunu dile getiren Saraç, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın annesi Tenzile Hanımefendi ile TBMM Başkanımız Cemil Çiçekin portrelerini yaptım. Yaptığım çalışmalardan kendileri bir vesileyle haberdar olmuş. Bu sayede Başbakanımız ve TBMM Başkanımız beni makamlarında kabul ettiler. Burada yaptığım portreleri kendilerine takdim etme imkanı buldum. Bu benim için mutluluk verici bir olaydır diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Atatürk portresinden etkilendi, ahşap yakma sanatçısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER