Atatürk Üniversitesinde rektörlük seçimi

Atatürk Üniversitesinde rektörlük seçimi -Mevcut Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak 779, Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım 427 oy aldı


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesindeki rektörlük seçimlerinde mevcut rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak 779, Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım 427 oy aldı.
     Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen ve bin 313 öğretim üyesinden bin 256sının oy kullandığı seçimde, Prof. Dr. Koçaka 779, Prof. Dr. Yıldırıma 427, Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğluna 2, Prof. Dr. İlhami Gülçin, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Turgut Göğebakan, Prof. Dr. Nuri Bakan, Prof. Dr. Mehmet Sadi Çöğenli ile Prof. Dr. Abdulkadir Çiltaşa birer oy çıktı.
     Oylamada 14 oy geçersiz, 28 oy boş çıktı.
     Prosedür gereği en çok oy alan 6 kişinin YÖKe bildirilmesi gerekiyor. Bu nedenle birer oy alan adaylar arasında divan başkanlığınca yapılan kura çekiminde Bakan, Gülçin ve Diyarbakır 6 kişilik listeye dahil edildi.
     Buna göre, rektörlük seçimi için Koçak, Yılmaz, Küfrevioğlu, Bakan, Gülçin ve Diyarbakırdan oluşan 6 kişilik liste YÖKe gönderilecek.
     Prof. Dr. Koçak, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, akademisyenlere teşekkür ederek, seçimin Atatürk Üniversitesine yakışır bir atmosferde ve demokratik bir olgunluk içinde gerçekleştirildiğini söyledi.
     Her üç öğretim üyesinden ikisinin kendisini tercih ettiğini belirten Koçak, Öncelikle bize gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. Büyük bir camiayız ve bir aileyiz. Bu sonuç, görev yolunun ilk basamağı. Daha iki süreç var. İnşallah görev bize tevdi edilirse, hazırladığımız projeler bir bir gerçekleştirilecektir dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Atatürk Üniversitesinde rektörlük seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER