Atatürk Üniversitesinin girişine yapılan üst geçit

Atatürk Üniversitesinin girişine yapılan üst geçit -İnşaat Mühendisleri Odası: Şehrin batıya açılan kapısında estetik olmaktan çok uzak olan üst geçidin işlevselliğini gözlemledik


ERZURUM (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi girişine yapılan yaya üst geçidinin estetik olmadığını savundu.
     İMOdan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Üniversitesi girişinde yer alan kavşakta güvenli bir yaya geçidi yapılmasının yıllardır süregelen bir ihtiyaç olduğu belirtildi. Oda olarak üniversite kavşağında yapılan yaya üst geçidinin her aşamasının takip edildiği belirtilen açıklamada, şöyle derildi:
     Şehrin girişinde yapılacak olan bu yapının görsel olarak estetik, aynı zamanda kullanım yönüyle de işlevsel olma zorunluluğu vardır. İMO Erzurum Şubesi olarak üniversite kavşağında yapılan yaya üst geçidini yapım aşaması boyunca takip ettik. Acaba sonunda nasıl bir eser ortaya çıkacak diye merakla bekledik. Şehrin batıya açılan kapısında estetik olmaktan çok uzak olan bu geçidin işlevselliğini de bugüne kadar gözlemledik. Ortaya çıkan çelik yığınının son zamanların popüler deyimiyle ucube görüntüsünün yanında ne yazık ki fonksiyonellik açısından da yeterli olmadığı sonucuna vardık. Halkımızdan gelen tepkiler de bizim bu düşüncemizi destekler nitelikte olmuştur.
     Açıklamada, her yönüyle daha iyi projelerin ortaya çıkması için tüm yatırımcı kurumların işbirliği yapması gerektiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Atatürk Üniversitesinin girişine yapılan üst geçit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER