Atık yağlar ekonomiye kazandırılacak

Atık yağlar ekonomiye kazandırılacak -Kırıkkale Belediyesi, evlerden toplanacak her 5 litre atık yağa karşılık temizlik malzemesi hediye edecek


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi, evlerden toplanacak her 5 litre atık yağa karşılık temizlik malzemesi hediye edecek.
     Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yaptığı açıklamada, insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden bitkisel ve hayvansal yağ atıklarının toplanarak ekonomiye kazandırılması için yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi.
     Proje kapsamında evlerde toplanacak her 5 litre atık yağ için temizlik malzemesi hediye edeceklerini ifade eden Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören öğrencilerin de destek verdiği projenin vatandaşların dikkatini çekeceğini düşünüyoruz. Ekiplerimiz evleri ziyaret ederek, atık yağların zararları hakkında bilgiler verecek, broşür dağıtacak dedi.
     Korkmaz, atık yağların apartman görevlileri aracılığıyla toplanacağını belirterek, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmanın herkesin sorumluluğu olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Atık yağlar ekonomiye kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER