Atıl durumdaki okul binası tekstil atölyesine

Atıl durumdaki okul binası tekstil atölyesine dönüştürüldü -Köy sakinlerinin çalıştığı atölyede Bayburt, Erzurum, Gümüşhane ve Karstaki okullar için öğrenci kıyafetleri üretiliyor


BAYBURT (A.A) - Aydıntepe ilçesinde tekstil atölyesine dönüştürülen eski okul binasında Bayburt, Erzurum, Gümüşhane ve Karstaki okullar için öğrenci kıyafetleri üretiliyor.
     Yukarıkırzı köyünde 10 yıldır atıl durumdaki okul binasını kiralayarak atölyeye dönüştüren Dursun Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binanın atıl durumda olmasının kendisini üzdüğünü, köydeki genç kızların el becerilerini geliştirmek ve aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla binayı atölyeye dönüştürdüğünü söyledi.
     6 ay önce tadilat için 25 bin lira harcayarak okulu atölyeye dönüştürdüğünü anlatan Çakır, Burada 50 kişi çalışıyor. Bayburt, Erzurum, Gümüşhane ve Karstaki okullar için öğrenci kıyafetleri üretiyoruz. Bayramdan sonra da anlaşma yaptığımız büyük firmalara ihracata başlayacağız. Yukarıkırzı köyündeki insanları mutlu etmek, en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Diğer büyük hedefimiz de Bayburtumuzu tekstil merkezi haline getirmek. İnşallah hedefimize varacağız diye konuştu.
     Atölyede çalışan Şeyma Durmuş (21) ise köylerde iş fırsatının kolay ele geçmediğini belirterek, Ayağımıza gelen bu fırsatı kaçırmayalım dedik. Şu anda okullara üniforma dikiyoruz. Daha sonra da gelen işe göre çalışma yapacağız. Burada kazandığım parayla çeyizlerimi yapmayı düşünüyorum dedi.
     Atölyenin kendileri için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Sevinç Kansoy (21) da hem boş zamanlarını değerlendirdiklerini hem de meslek öğrendiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Atıl durumdaki okul binası tekstil atölyesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER