Atletizm

Atletizm -Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası ve Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi final kademesi yarışmaları, başladı


BURSA (A.A) - Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası ve Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi final kademesi yarışmaları, Bursada başladı.
     Atletizm Federasyonu tarafından yapılan, merkez Osmangazi ilçesindeki Olimpik Atletizm Sahasında, eski milli atlet Nurullah İvakın anısını yaşatmak amacıyla bu yıl 19uncusu düzenlenen şampiyona ile Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Liginin final kademesi yarışmalarına 111i kadın 268 sporcu katılıyor.
     Yarışmalarda 16 yaş altı, yıldızlar, gençler, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerindeki sporcular bugün gülle ve çekiç atma branşlarında dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarın ise cirit ve disk atma müsabakaları yapılacak.
     Şampiyonayla eş zamanlı düzenlenen Yıldızlar Atmalar Ligi final kademesinde ise kızlarda 4, erkeklerde 6 takım şampiyonluk için mücadele ediyor. Kızlarda, Mersinde yapılan ilk tur müsabakalarından 2 bin 716 puanla dönen Bursa Osmangazi Belediyesi Spor Kulübü, ev sahipliği yaptığı yarışmalarda şampiyonluğun en avantajlı takımı konumunda.
     Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübünün hemen ardından Beşiktaşın 2 bin 695, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün bin 571, Malatya UGD Gençlik Merkezi Spor Kulübünün ise 555 puanı bulunuyor.
     Erkeklerde ise Mersin Meski Spor 2 bin 678 puan ile ilk sırada yer alırken, 2 bin 567 puanlı İzmir Çimentaş ikinci, 2 bin 473 puanı bulunan Ankara Ego Spor Kulübü üçüncü sırada yer alıyor.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER