ATM dolandırıcılarına yönelik operasyon

ATM dolandırıcılarına yönelik operasyon -5 ilde bankamatiklere kurdukları düzenek yardımıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 şüpheli, gözaltına alındı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli, İstanbul, Niğde, Uşak ve Tekirdağda, bankamatiklere kurdukları düzenek yardımıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.
     Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, bir kişinin otomatik para çekme makinesine (ATM) sıkışan bankamatik kartlarından işlem yapıldığı yönünde ihbarda bulunması üzerine çalışma başlattı.
     Yapılan araştırmalar sonucunda müştekinin kullandığı ATM cihazlarının güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, bankamatikteki kartların E.G. (51) ve N.K. (41), tarafından çıkartıldığı tespit etti.
     Bunun üzerine başlatılan teknik ve fiziki takip soncunda Balıkesirde olduğu tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alınarak Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
     Ş.G. ile N.Knın üst aramalarında farklı isimler adına hazırlanmış sahte kimlik, bir miktar para ve dolandırıcılıkta kullanılan düzeneklere ait materyaller ele geçirildi.
     Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 zanlı, adliyeye sevk edildi.
    
     -Emniyete gelince arandığı ortaya çıktı-
    
     Bu arada, şüphelilerden E.Gnin damadı olduğu öğrenilen S.B. (36), gözaltına alınan kayınpederine para vermek için geldiği Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde genel bilgi taramasından geçirildi.
     Hakkında Dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından yakalama kararı olduğu tespit edilen S.B, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber ATM dolandırıcılarına yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER