ATSO Başkanı Budak:

ATSO Başkanı Budak: -"Antalyanın ihtisas gümrüğüne sahip olması hem Antalya hem de bölge ekonomisine artı değer getirecektir"


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, "Antalyanın ihtisas gümrüğüne sahip olması hem Antalya hem de bölge ekonomisine artı değer getirecektir" dedi.
     Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdür Vekili Özgür Sert, ticaret şefi Abdi Kurt ve İsmail Özandaç, ATSO Başkanı Çetin Osman Budakı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Budak, Antalyada deniz yolu taşımacılığının gelişmesi, ihracat ve ithalat maliyetlerinin düşmesi için gümrüklere ihtisas gümrüğü statüsü kazandırılması gerektiğini söyledi. Antalya Limanının, Batı Akdeniz bölgesi, Denizli, Konya ve Afyonkarahisar illeri için önemli bir liman olduğuna değinen Budak, "Akdenizde enerji ticareti artıkça alternatif liman ihtiyacı da artacaktır. Limanın gelişmesi ve navlun maliyetlerinin düşmesi iki yönlü trafiğin olmasına ve ihracat için giden gemilerin limana dolu olarak dönmelerine bağlıdır. Bu nedenle bölgemiz sanayisi ve turizm sektörü için önemli olan alanlarda Antalya gümrüklerinin ihtisas gümrüğü olarak hizmet vermesi son derece önemlidir" dedi.
     Budak, Antalya Limanının gelişmesinin kentin yaş meyve sebze, ağaç ve plastik mamulleri ihracatına da büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Budak, "İstanbul, İzmir ve Mersin limanları neredeyse her alanda ihtisas gümrüklerine sahip oldukları için avantaj sağlamaktadır. Antalyanın ihtisas gümrüğüne sahip olması hem Antalya hem de bölge ekonomisine artı değer getirecektir. Bu konuda meslek komitelerimizle ve liman yetkilileriyle görüşmeler yaparak taleplerimizi Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ilettik" diye konuştu.
     Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdür Vekili Özgür Sert ise ATSOnun ihtisas gümrükleri konusuna verdiği önemden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Antalya Limanının bölge ekonomisine katkısını artırmak için her türlü girişimin içinde olmaya hazır olduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO Başkanı Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER