ATSO Yönetim Kurulu Başkan Budak:

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Budak: -EXPO 2016 sadece Antalyanın projesi değildir. Ben EXPO 2016yı Ispartadan Burdura, Manavgattan Afyona, bölgeyi içine alan bir kalkınma projesi olarak görüyorum


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), bölge oda ve borsa başkanlarını iftar yemeğinde buluşturdu.
     ATSO Başkanı Çetin Osman Budakın evsahipliğini yaptığı iftara, ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, ATSO yönetim kurulu üyeleri ile Isparta, Burdur, Afyon, Yalvaç, Dinar, Manavgat, Kumluca oda ve borsa başkanları katıldı.
     Ramazan ayının birlik, beraberlik ayı olduğunu belirten ATSO Başkanı Budak, Ramazan ayı dolayısıyla bölgedeki oda ve borsa başkanları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Budak, yemekte Antalyada 2016da yapılacak Dünya Botanik EXPOsu ile ilgili çalışmaları da anlattı. EXPO 2016nın sadece Antalyanın projesi olarak görülmemesi gerektiğine dikkati çeken Budak, Özellikle vurgulamak istiyorum EXPO 2016 sadece Antalyanın projesi değildir. Ben EXPO 2016yı Ispartadan Burdura, Manavgattan Afyona, bölgeyi içine alan bir kalkınma projesi olarak görüyorum. Isparta, Burdur, Afyon ve ilçelerimizi de içine alan pek çok proje beklentimiz var dedi.
     EXPO 2016 çalışmaları içinde Antalyaya demiryolunun getirilmesini çok arzu ettiğini belirten Budak, şöyle devam etti:
     EXPO yapıldığı her bölgeye kalkınma ivmesi kazandırmış. Son olarak Hollanda Venloda düzenlenen Botanik EXPOyu yerinde gördük. Venlo yapılan alt ve üst yapı yatırımları ile 10 yıl sonra geleceği seviyeye bugünden ulaşmış. İki otobanla Hollanda ve Almanyaya bağlanmış, demiryolu, lojistik merkezleri yapılmış. Günde 40-50 bin ziyaretçi geliyor. 12 yıl önce BAGEVi kurduğumuz zaman demiryolu ana hedeflerden biriydi ama bugün hala gündemde değil. 2023 planlarının içinde var mı yok mu bilemiyoruz. Antalyanın 2016 yılı hedefinde mutlaka demiryolu projesinin de olması gerektiğini düşünüyoruz.
     ATSO olarak hayata geçirdikleri Antalya Bilgi Sistemi projesi ile Türkiyede bir ilke imza attıklarını belirten Budak, Antalyanın ticaret ve sanayi envanterini çıkardıklarını anlattı.
     Antalyada artık organize sanayi bölgesinin çok fazla genişleme imkanı kalmadığına da değinen Budak, bu yüzden Antalyada sanayi yatırımı yapmak isteyenleri Bucak, Isparta ve Burdura yönlendirdiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO Yönetim Kurulu Başkan Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER