Avanosta geleneksel el sanatları turizme kazandırılıyor

Avanosta geleneksel el sanatları turizme kazandırılıyor


NEVŞEHİR (A.A) - Avanos Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Ahiler Kalkınma Ajansı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Geleneksel El Sanatlarının Turizme Kazandırılması-Avanos Kadın Atölyeleri projesi Avanos Halk Eğitimi Merkezinde uygulanmaya başlandı.
     Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, yaptığı açıklamada, Avanos Halk Eğitimi Merkezi ve Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesinin ortak olduğu projenin, geleneksel el sanatlarının, kadınların elinden yeniden hayat bulması ve turizme kazandırılarak, kadınlara gelir sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.
     Açılan kurslarda kırk yama, kanaviçe, tel kırma, örgü, dantel, dikiş, nakış, kitre bebek yapımı ve yöresel kıyafetlerin dikiminin öğretileceğini ve geleneksel el sanatlarının yeni tasarımlarla hediyelik eşya üretimine katkıda bulunularak kırsal turizm gelirlerinde artış sağlanacağını kaydeden Duman, Kurs sonunda kendi iş yerlerini açmak isteyen kadınlar için KOSGEB Girişimcilik Eğitimi verilecektir. Kendi iş yerlerini açmak yerine birlikte koordineli bir şekilde çalışmak isteyen kadınlar için ise kooperatifçilik kursu açılacak ve kooperatif kurulacak. Kooperatif ile birlikte kadınlar sipariş alacaklar ve bölgedeki butik otel ve Türk gecesi yapan restoranlar gibi işletmelere ürünlerini pazarlayabileceklerdir. Kadınlar proje sonunda hem geleneksel el sanatları turizme kazandırılacak hem de ev kadınları iş sahibi olacaktır dedi.
     Duman, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi, Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsünün danışmanlık yapacağı proje ile geliştirilecek yeni tasarım ürünlerin, turizmcilerin ve turistlerin beğenisine sunulacağını ifade etti.
     Proje kapsamında kurulacak kadın kooperatifi ile Avanosun turizm gelirlerinin artmasının sağlanacağını anlatan Duman, Ahiler Kalkınma Ajansı ile daha önce birlikte yürütülen Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi Projesi gibi Avanos Kadın Atölyeleri projesinin de başarıyla yürütüleceğini belirtti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Avanosta geleneksel el sanatları turizme kazandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER