Avlanması yasak balıkları satan işyerine ceza

Avlanması yasak balıkları satan işyerine ceza -İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, zaman yasağına uymadan balık satışı yapan iş yerine baskın düzenleyip, para cezası uyguladı


ANKARA (A.A) - Balık avı yasağının başlamasıyla, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zaman yasağına uyulmadan balık satışı yapan iş yerine baskın düzenledi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altındağda zaman yasağına uyulmadan balık satışı yapıldığı ihbarını alan denetim ekipleri, balık satışının yapıldığı iş yerine baskın düzenleyerek yasak olmasına rağmen avlanmış 304 kilogram sazan, 12 kilogram yayın, 29 kilogram çay balığı ve 14 kilogram levrek balığına el koydu.
     Balık satışı yapan iş yerine 923 lira idari para cezası uygulayan ekipler, balıkları da uygun olmayan şartlarda bulunması ve sağlığa uygun olmaması sebebiyle veteriner hekim raporu doğrultusunda imha etti.
     Av yasağı dolayısıyla iç sularda su ürünleri avlamanın yasak olduğunu hatırlatan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, balıkların yumurtlama ve üreme mevsimini sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla zamansız avlanmaya karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.
     Ankaranın iç su balıkçılığı açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Temel, sürdürülebilir su kaynaklarının korunması açısından av yasaklarına uyulması gerektiğini, Ankaralılardan da yasağa uymayarak avlanma ve satış yapanları ihbar etmelerini istedi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Avlanması yasak balıkları satan işyerine ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER