Avşa Adasındaki sel mağdurlarına yardım

Avşa Adasındaki sel mağdurlarına yardım -Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı arifesinde etkili olan kuvvetli yağışta evleri zarar gören ailelere çekyat, yorgan ve gıda yardımında bulundu -Adada en büyük zararı gördüğü belirtilen Fati


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Marmara ilçesine bağlı Avşa Adasında Kurban Bayramı arifesinde etkili olan kuvvetli yağışta evleri zarar gören ailelere çekyat, yorgan ve gıda yardımında bulundu.
     Marmara ilçesi (Marmara Adası) ile çevresinde yaklaşık 6 saat süren kuvvetli yağışın ardından oluşan selin, büyük çaplı zarara yol açtığı yerleşim birimlerinden biri de Avşa Adası oldu.
     Erdek ilçesinden arabalı vapurla ulaşılabilen yaklaşık 29 kilometrelik uzaklıktaki turizm beldesi Avşa Adası, Marmara Adası ile karşı karşıya bulunuyor.
     Birçok yerde olduğu gibi Avşa Adasında sel baskınlarının en büyük nedeni olarak ,beldeden denize dökülen Gavur Deresinin yatağının doldurulması gösteriliyor.
     Adanın iki mahallesinden biri olan Deniz Mahallesinin muhtarı Huzur Üstün, beldelerinde 150 ev, 80 iş yeri ve 50 aracın zarar gördüğünü, ilk etapta Marmara Kaymakamlığının hızlı bir şekilde yardım elini uzattığını söyledi.
     Özellikle zor durumdaki ailelere maddi yardımda bulunulduğunu dile getiren Üstün, Bazı eksiklerimizin giderilmesi için Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesinden destek istedik. Özellikle büyük çapta zararın oluştuğu bazı evlerde hiç eşya kalmadı. Bazı aileler, yakınlarından ödünç aldıkları yataklarda uyuyor. Duvarlar halen ıslak. Sular, bazı evlerin tavanına kadar yükseldi. O gece çok kötüydü dedi.
     Derneğin Balıkesir Şube Müdürü Yaşar Yeşil ise gelen talep üzerine hemen çalışmalara başladıklarını ve hayırseverlerin desteğiyle istenen eşyaları hazırladıklarını belirterek, Zor durumdaki ailelere 31 çekyat ile yorgan ve gıda desteğinde bulunduk. Bize talep biraz geç geldi. Eşyaları dağıtırken, evleri gezdik. Halen o gece yaşanan afetin izleri duruyor. Ada halkı kabus gibi bir gece yaşamış diye konuştu.
    
     -Camide 70 bin liralık zarar-
    
     Avşa Adasındaki Merkez Camisi imamı Ahmet Aygün, etkili yağış nedeniyle beldede en büyük zararı Avşa Fatih Camisinin gördüğünü söyledi.
     Çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğü adada camideki hasarın manevi olarak da yıpratıcı olduğunu vurgulayan Aygün, O gece caminin içinde su seviyesi 1 metreyi aştı. Zemindeki parkeler kullanılamaz hale geldiği için söküldü. Duvarlar zarar gördü. Camide 70 bin liraya yakın hasar var. İbadete tekrar açmak istiyoruz. İl Müftülüğü, Marmara Kaymakamlığı ve halkımızın desteğiyle onarımı tamamlamaya çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Avşa Adasındaki sel mağdurlarına yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER