Avukatlar Gününe doğru

Avukatlar Gününe doğru


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, Avukatlar Gününü kutladı.
     Uzun, yayımladığı mesajda, avukatlık mesleğinin adaletin sağlanmasında önemli bir rolünün bulunduğunu ifade etti.
     Avukatlığın, iddia, savunma ve karardan oluşan yargının üç önemli sacayağından biri olduğunu belirten Uzun, şöyle devam etti:
     Savunmanın olmadığı bir yargı asla düşünülemez. Avukatlarımız, her türlü zorluğa rağmen görevlerini yaparken, hakkın ve haklının ortaya çıkarılması adına çok önemli bir kamu hizmetini de yerine getirmektedirler. Ülkemiz adalet sisteminde son yıllarda çağımıza uygun çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, fiziki mekanların daha uygun hale getirilmesi, hukukun üstünlüğü ilkesinin tam anlamıyla hayata geçirilmesine çalışılmıştır
     AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz ise avukatların kutsal bir mesleğin sorumluluğunu üstlendiğini belirterek Avukatlar, birey ve toplumların haklarının korunması ve adaletin sağlanması gibi çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Hukuk devleti kavramı içindeki adalet ve demokratik laik sistemin temel taşlarından olan yargı ile yargı içindeki önemli unsurlardan biri olan savunma hakkının uygulayıcısı, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz ögesi olan avukatlık müessesesi demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde önemli bir konuma sahiptir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Avukatlar Gününe doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER