Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur:

Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur: Sahurda sadece su içilmesi zararlı


AYDIN (A.A) - Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle iftar ile sahur arasında sıvı tüketiminin çok önemli olduğu ancak sahurda yemek yemeyip yalnızca su tüketmenin zararlı olduğu belirtildi.
     Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, yaptığı yazılı açıklamada, yeterli ve dengeli beslenme için sahur öğününün atlanmaması gerektiğine işaret etti.
     Okur, şunları kaydetti:
     Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesinin zararlı olduğu unutulmamalıdır. Bu durumun aksine eğer sahur öğünü ağır yemeklerden oluşursa, gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalı ve sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı veya çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir. Sahurda sadece su içilmesi zararlı.
     Vücuttan kaybolan miktarda suyun alınmasının zorunlu olduğunu aktaran Okur, Ramazan ayında sıvı ihtiyacını karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve suları, soda ve sebze suları gibi sıvıların sık sık tüketilmesine özen gösterilmelidir. Çok sıcak havalarda aşırı beden hareketi yapılması durumunda vücuttan su ve tuz kaybı daha da artar. Bu gibi durumlarda tuzlu ayran içilmesi önerilir ifadelerini kullandı.
    
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER