Oltalara takılan çingene palamudu umutlandırdı

Oltalara takılan çingene palamudu umutlandırdı -Sinopta amatör balıkçıların oltalarına takılan sezonun ilk çingene palamutları, balıkçıları bereketli bir sezon için umutlandırdı


SİNOP (A.A) - Sinopta amatör balıkçıların oltalarına takılan sezonun ilk çingene palamutları, balıkçıları bereketli bir sezon için umutlandırdı.
     Su ürünlerinde 1 Mayısta başlayan avlanma yasağı devam ederken, 1 Eylülde Vira Bismillah demeyi bekleyen balıkçılar bu yıl sezonun bereketli geçip geçmeyeceğini merak ediyor.
     Sinopta balıkçıları umutlandıran ise çapari ile istavrit avlayan amatör balıkçıların oltasına takılan çingene palamutları oldu. Amatör balıkçıların oltalarına takılan çingene palamutları balıkçılarda sezon bereketli geçecek umudu doğurdu.
     Kastamonu Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl bu tarihlerde palamut avı yasak olduğu için ilk palamutların amatör balıkçılar tarafından olta ile avlandığını belirtti.
     Bu yıl da amatör balıkçıların oltalarına sezonun ilk palamutlarının takıldığını belirten Bayrak, İlimiz ve Gerze ilçemizde istavrit çaparisi ile istavrit avlayan amatör balıkçılarımızın oltalarına takılan çingene palamutları bizi umutlandırdı. Balıkçılarımız bu sezondan çok umutlu, inşallah bereketli bir palamut sezonu geçiririz dedi.
     Bayrak, balıkçıların yeni sezon için hazırlıklarını sürdürdüklerini, 1 Eylülden sonra tezgahların yeniden şenleneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Dilek Sezen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Oltalara takılan çingene palamudu umutlandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER