AYİM Başkanından Vali Balkanlıoğluna ziyaret

AYİM Başkanından Vali Balkanlıoğluna ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Başkanı Hakim Tuğgeneral Abdullah Arslan, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Vali Balkanlıoğlu tarafından makamında kabul edilen Arslan, kurumun eğitim toplantısı nedeniyle Afyonkarahisarda bulunduklarını, Vali Balkanlıoğlunun kendilerine gösterdiği destek ve yakınlık nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söyledi.
     Vali Balkanıoğlu ise AYİMnin askerlerin idari davalarına bakan yüksek mahkeme olduğunu belirterek, eğitim toplantısını Afyonkarahisarda gerçekleştirdiklerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.
     İdarenin hukuka uymak zorunda olduğunu kaydeden Balkanlıoğlu, şunları söyledi:
     Dönem dönem hukuka uymadığı iddiasıyla hakkı muhtel olduğunu söyleyen insanlar, yardım mercilerine başvurmak suretiyle haklarını ararlar. AYİMde askerlerin idare ile ilgili ihtilafa düşmeleri durumunda davaları kesin olarak çözümleyen, hem ilk mahkeme hem de son mahkemedir. Vermiş oldukları kararlarda bizim ibret ve örnek aldığımız kararlardır. Ben de hukuk mezunu olduğum ve hukukun her yerde olması gerektiğini savunduğum için, alınan kararları takip ediyorum. Adil ve güzel kararlar veriyorlar, bu yüzden kendilerini tebrik ediyorum. Tabii ki, süreçte baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler var. Günlük idari mevzuatımız, hukuk mevzuatlarımız ve mahkeme kararlarımız değişiyor. Bu konuları diğer üyelerle mütalaa edilip, daha doğru ve adil kararları bulmak adına seminerler düzenlenmesi yerinde bir davranıştır. İnanıyorum ki bu toplantıda ülkemiz için önemli ve yerinde kararlar alınacaktır.
     Ziyarette İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan da hazır bulunurken, Tuğgeneral Arslan, Vali Balkanlıoğluna bir çini tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AYİM Başkanından Vali Balkanlıoğluna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER