Ayvacıkta 2B arazileri görüşüldü

Ayvacıkta 2B arazileri görüşüldü


ÇANAKKALE (A.A) - İl Defterdarı Sacide Şakar, Ayvacık İlçesinde 2B kapsamındaki arazilerin satışı konusunda öğretmenevinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.
     Şakar, toplantıda yaptığı konuşmada, 2B kapsamındaki arazilerin kullanıcılar tarafından desteklenerek satın alınabileceği söyledi.
     Hazineye ait tarım arazilerinin satışlarının başladığını ifade eden Şakar, 30 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabileceğini bildirdi. Şakar, şöyle konuştu:
     Çanakkale merkezindeki taşınmazlar için Milli Emlak Müdürlüğüne, ilçelerde ise mal müdürlüklerine bu başvurular yapılıyor. Ayvacıkta 256 taşınmaz bulunuyor. 426 kişi tarafından kullanılan bu arazileri satın almak için başvuru yapan kişi sayısı ise 45. Ayvacıka bağlı bazı köylerde ise 2B arazileri mevcut. Kanunun yürürlüğe girmesiyle desteklenen kullanıcıların arazileri satın alabilmeleri için başvuru yapmaları gerekiyor.
     Ayvacıkta toplam 1 milyon 529 bin 944 metrekare 2B arazisi olduğunu belirten Şakar, ilçelerden Bozcaada ve Gökçeada da ise bu kapsamda arazi olmadığını sözlerine ekledi.
     Toplantıya, vatandaşlar ve muhtarlar katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Yavaş/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ayvacıkta 2B arazileri görüşüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER