Ayvalık açıklarında kaçak operasyonu

Ayvalık açıklarında kaçak operasyonu -Denizde iki zodyak botta kaderlerine terk edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 71 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı


BALIKESİR (A.A) - Ayvalık ilçesi açıklarında, iki zodyak botta kaderlerine terk edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, Pakistan, Burma ve Filistin uyruklu toplam 71 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
     Ayvalıkta devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botları, Maden Adası açıklarında, kaçaklarla dolu bir zodyak bot ile karşılaştı. Yunanistanın Midilli Adasına gitme vaadiyle yola çıkan, ancak yakıtı biten botta kaderlerine terk edilen 29 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
     Aralarında İngilizce bilen bir kişinin, aynı bölgede içinde kaçakların olduğu bir botun daha olduğunu söylemesi üzerine, harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, arama çalışması başlattı.
     Yaklaşık 8 saatlik aramanın ardından bulunan ikinci bottaki 42 kaçak da kurtarıldı. Afganistan, Pakistan, Burma ve Filistin uyruklu oldukları belirlenen, soğuk hava şartları ve yağıştan etkilenen her iki bottaki kaçaklar, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sağlık kontrolü için Ayvalık Devlet Hastanesine götürüldü.
     Kaçakların, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ayvalık açıklarında kaçak operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER