AZSANBİRden kültür etkinlikleri

AZSANBİRden kültür etkinlikleri


NİĞDE (A.A) - Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Niğde ve Nevşehir üniversiteleri ile birlikte çeşitli kültür etkinlikleri düzenleyecek.
     YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, yaptığı açıklamada kuruldukları günden itibaren yaptıkları kültür, sanat ve edebiyat alanındaki etkinliklerle takdir toplayan bir birlik olduklarını ifade etti.
     Yeni dönemde de YAZSANBİRin adından söz ettirecek etkinlikler yapmaya devam edeceklerini belirten Eraslan, şunları kaydetti:
     Niğde Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi ile ortak programlar yapacağız. Yine biri resim diğeri de fotoğraf olmak üzere iki sergimiz olacak. Ayrıca diriliş düşüncesinin mimarı üstad Sezai Karakoçu anlatacak bir konferansımız olacak. Yıl sonuna doğruda geçen yıl birincisini yaptığımız Şiir Şöleni bu yılda tekrarlanacak. Ülkemizin önemli şairleriyle şiir tadında bir gece düzenlemeyi düşünüyoruz. Yakın bir zaman önce aramızdan ayrılan halk şiirinin en büyük temsilcilerinden olan Şair Abdurrahim Karakoç adına düzenleyeceğiz.
     Eraslan, YAZSANBİRin önümüzdeki dönemlerde değişik illerde de programları olacağını belirtti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AZSANBİRden kültür etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER